آزمایشگاه شیمی دستگاهی

شیمی تجزیه دستگاهی (Analytical Chemistry) شاخه‌ای از شیمی است که به بررسی و تجزیه‌ مواد، ترکیبات، عناصر و ترکیبات آلی و غیرآلی می‌پردازد. 
 شناسایی ترکیبات‌، عناصر و مواد مختلف در نمونه‌ها، هدف اصلی شیمی  دستگاهی است. با استفاده از تجزیه و آنالیز نمونه‌های شیمیایی، می‌توان مشخصات آن‌ها را شناسایی کرده، ساختار و خصوصیاتشان را بررسی و درک بهتری از ویژگی‌های مختلف آن‌ها بدست آورد. این اطلاعات می‌تواند در زمینه‌های مختلفی مانند صنایع غذایی(خوردنی ها و آشامیدنی ها)،کشاورزی، محیط زیست، داروسازی و شیمی صنعتی مفید واقع شود.

ورود به پنل کاربری

گفتگو با کارشناس

 

دستگاه  GC MS

دستگاه GC-MS یکی از پیشرفته ترین دستگاه های مورد استفاده در آنالیز دستگاهی است.این دستگاه از دو قسمت Gas chromatography و Mass spectrophotometry تشکیل شده است.این دستگاه با قابلیت جداسازی و شناسایی و هم چنین تعیین مقادیر بسیار کم در حدود میکرو گرم در لیتر را دارا می ‏باشد.

لیست آزمونهای قابل انجام:

-تعیین میزان سموم و آفت کشها در محصولات کشاورزی

-تعیین پروفایل اسیدهای چرب در روغنها

   دستگاه HPLC

آنالیز HPLC یا کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا ( High Performance Liquid Chromatography) یکی از روش های مهم در علم شیمی است که برای جداسازی، شناسایی و اندازه گیری مقادیر کم از مواد مورد استفاده قرار می گیرد. نمونه هایی که در این بخش مورد آزمون قرار می گیرد شامل:

-خوراک دام،طیورو آبزیان

-مکمل های ویتامینه و معدنی

– پودر ماهی -بافت ماهی

-شیرو محصولات لبنی

لیست آزمونهای قابل انجام :

اندازگیری میزان:

-آفلاتوکسین های B1-B2-G1_G2       -اکراتوکسین

-آفلاتوکسین توتال                               -اسید آمینه ها

-آفلاتوکسین M1                                 -هیستامین 

-زیرالنون                                             -ویتامین ها

دستگاه جذب اتمی

این بخش توسط نیروهای متخصص و باتجربه در رشته شیمی و با  دستگاه Atomic Absorbtion و   به روش های کوره ، شعله و هیبرید انجام می شود.نمونه هایی که به این بخش ارجاع می شود عبارتند از :
۱. آب های معدنی، آب های آشامیدنی بسته بندی،آب رودخانه ها و چاهها ،پسابها
۲. کلیه مواد غذایی مورد مصرف انسان – دام ، طیور و ابزیان روش های مورد استفاده در این بخش عمدتا Standard methods ،جزوات سازمان ملی استاندارد ایران (ISIRI )وAOAC می باشد.

۳.صنایع بسته بندی

لیست آزمونهای قابل انجام:

اندازه گیری میزان فلزات

– سرب          -آهن

– کادمیوم       -مس

– آرسنیک      -روی

– جیوه

 

 

 

پین کردن این در Pinterest